Töltött palacsinta: A Vajdaság ínycsiklandó különlegessége A vajdasági konyha gazdag és sokszínű, tele van ínycsiklandó fogásokkal, de talán a töltött palacsinta az egyik legkedveltebb és legismertebb étel. Ezt a finomságot sokféleképpen készítik el, és

A túróhoz (vagy sajthoz) hozzákeverjük a 2 evőkanál tejfölt, szezámmagot, és ízlés szerint sót, és ezzel a töltelékkel megtöltjük a palacsintákat, majd egymásmellé helyezzük őket egy kivajazott, zsemlemorzsával meghintett kisebb tepsibe. A felvert tojással összekeverjük a 3 evőkanál tejfölt, az olajat és csipetnyi sót, és ráöntjük a palacsintákra. 200 fokos előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a teteje szép piros nem lesz. Kevés tejföllel díszítve azonnal fogyasztjuk.