Persze, íme egy egyedi szöveg a tejes bablevesről: --- A tejes bableves egy igazi ínycsiklandó különlegesség, amely a hagyományos ízek és a modern konyha találkozásának tökéletes példája. Ez a krémes, gazdag leves nemcsak tápláló, de egyben megnyugtató


A jól beáztatott babot feltesszük főni egy kis vízben, sóval, babérlevéllel. Nem kell rá sok víz, hiszen alapvetően tejjel készül majd a leves. Főzés közben adunk hozzá felaprított paradicsomot és paprikát, és meg is borsozzuk. Amikor háromnegyedéig megfőtt a bab, belerakhatjuk a karikákra vágott sárgarépát és fehérrépát. Sertészsíron rántást készítünk a liszttel, majd beletesszük a fűszerpaprikát. Máris felengedjük hideg vízzel, és a leveshez adjuk. Ezután öntjük fel a tejjel. Végül zúzott fokhagymával is ízesítjük. Petrezselyemzölddel tálalhatjuk.

Related posts