Spórolj meg rengeteg időt! Fedezd fel, hogyan készítheted el ezt a mennyei, kelesztés nélküli sajtos pogácsát!
Az ünnepek előtti hajtásban minden perc számíthat, amit inkán a családdal tölthetsz. Mutatunk egy isteni, puha sajtos pogácsa receptet, amivel még a kelesztésre sem kell várnod!
A tejet óvatosan megmelegítjük, majd hozzáadjuk a cukrot, és az élesztőt is morzsoljuk bele. Ezt követően hagyjuk pihenni körülbelül 10 percig, hogy az élesztő szépen felfusson.
A lisztet egy tágas tálba öntjük, majd belekeverjük az olajat, a sót, a lágy vajat és a finomra reszelt sajtot. Ezután hozzáadjuk az élesztős tejet, és körülbelül 5 perc alatt alaposan összedolgozzuk a tésztát, amíg sima és ruganyos állagú nem lesz.
Lisztezett felületen kb. 1,5 cm vastagra nyújtjuk a tésztát. A tetejét megkenjük a felvert tojással, és megszórjuk reszelt sajttal.
Pogácsakiszúróval kiszaggatjuk a pogácsákat, és egymástól kb. ujjnyi távolságra, sütőpapíros tepsire rakjuk őket. Betoljuk a tepsit a 175 fokra előmelegített sütőbe, és 20-23 perc alatt készre sütjük a pogácsáinkat.