Ne hagyd, hogy az almahéj kárba vesszen! Ezek az 5 kreatív ötlet segít, hogy hasznosítsd őket!


Az alma alapvetően rendkívül sokoldalú gyümölcs: kiváló saláták, főételek és desszertek készíthetők belőle. Néhány fogás azonban egyszerűen finomabb akkor, ha a gyümölcsöt megszabadítod a héjától. Ha éppen ilyen ételt készítesz, de sajnálod kidobni az ételmaradékot, mutatjuk, milyen változatos módokon tudod felhasználni.

Forrásban lévő vízben áztatva, fahéjjal és mézzel együtt az almahéjból nemcsak rendkívül ízletes, de nyugtató teát készíthetünk, ráadásul az egész lakásban almaillat terjeng majd. Nem mellesleg, ha piros alma héját használjuk, gyönyörű, rózsaszín árnyalatú italt hozhatunk létre. Az almateát olyan fűszerekkel kombinálhatjuk, mint fahéj, kardamom vagy szegfűszeg, de ízesíthetjük citrommal és mézzel is. Ha nem szeretnénk külön főzni, szimplán beledobhatjuk a már elkészült zöld- vagy feketeteába is.

Related posts