Klímaváltozás a pezsgőspohárban - mit tartogat számunkra a jövő? - Agrárszektor A klímaváltozás hatásai egyre inkább érezhetőek, és nem csupán a természet világában, hanem a mindennapi életünkben is. Gondoljunk csak bele, hogy a pezsgőspohárban rejlő bub
Örömmel értesítünk benneteket, hogy elindítottuk az Agrárium, AgroFood és AgroFuture 2025 konferenciáink hirdetését! Ne hagyjátok ki a lehetőséget, hogy december végéig 25% kedvezménnyel regisztráljatok!
Az év vége lassan a küszöbünkre lép, és ezzel együtt elérkezik az idő, amikor pezsgővel teli poharainkat emeljük a levegőbe, koccintva az új év ígéreteire. Habár a magyarok többsége csupán ezen az alkalmon élvezi a buborékos italt, egyre többen kezdik felfedezni, hogy a pezsgő nem csupán ünnepekre való – az év bármely napján érdemes megízlelni ezt a különleges nedűt.
De vajon meddig őrizheti meg a pezsgő a jól ismert, friss ízvilágát? Hogyan hat a hőmérséklet emelkedése és a szélsőséges csapadékeloszlás a szőlő érési folyamataira és ízprofiljára? Milyen átalakulások várhatók a szőlőtermesztő régiókban a klímaváltozás következtében? Ezekről a fontos témákról folytattak eszmecserét az Alapvetés podcast legújabb epizódjában Baranyai Péter, a Garamvári Szőlőbirtok borásza, valamint Ifj. Bujdosó Ferenc, a Bujdosó Pincészet borásza.