Ezek a zöldségek tényleg segíthetnek az őszülés megakadályozásában? - Házipatika


Egy új amerikai kutatás felfedte, hogy a brokkoli, a hagyma, a sárgarépa és más zöldségek hihetetlen képességekkel rendelkezhetnek, amelyek meglephetnek bennünket.

A luteolin egereknél megállította a szőr őszülésének folyamatát, amiből arra következtetnek, hogy az emberi haj színét is segíthet megőrizni - számolt be a Colorado Egyetem kutatásának eredményeiről a Health.

A luteolin a flavonoidok közé tartozó antioxidáns hatású pigment, amely természetes módon megtalálható számos növényben. Korábbi kutatások már kimutatták, hogy segíthet megelőzni a gyulladást, lassíthatja a bőr öregedését, és megállíthatja az időskori makuladegenerációt. Ezek tartalmazzák:

Bár a kutatások azt sugallják, hogy a luteolin hatással lehet a pigmentációs változásokra, az emberi szőrtüszők azonban másképp működnek, ráadásul az őszülést több genetikai és környezeti tényező is befolyásolja

„Tedd különlegessé a mondandódat!” – javasolta Dr. Kristina Collins, a texasi bőrgyógyász. Véleménye szerint az őszülés kezdetének időpontja egyéni tényezők függvénye, azonban bizonyos külső hatások képesek felgyorsítani vagy éppen ellenkezőleg, lassítani ezt a természetes folyamatot. Az oxidatív stressz, a táplálkozási hiányosságok, valamint a krónikus stressz mind olyan tényezők, amelyek tudományos kutatások alapján kapcsolatba hozhók a korai őszülés jelenségével.

A legtöbb ember idővel megőszül, ez egy korral járó, természetes folyamat. Ezt azonban a kutatók szerint egészséges életmóddal ki lehet tolni, le lehet lassítani. Az antioxidánsokban gazdag étrend fenntartása, a stressz tudatos kezelése, a dohányzás kerülése és a rendszeres testmozgás mind segíthet lassítani az őszülés folyamatát.

A luteolinban gazdag zöldségek hatása a folyamatra még további, embereken végzett kutatásokat igényel. A szakértők hangsúlyozzák, hogy a táplálékkiegészítők használatát érdemes óvatosan kezelni, mivel ezeknek mellékhatásai is előfordulhatnak.

Related posts